Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 12:17 |

Izrađeni postupnici s ciljem pružanja jednakih uvjeta svim pacijentima

FENA Denis Leko

MOSTAR, 12. prosinca (FENA) - Predstavljanje dijagnostičko-terapijskih postupnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, s ciljem stabiliziranja pružanja usluga zdravstvene zaštite u dijagnosticiranju i propisivanju terapije za osiguranike, održano je u srijedu u Mostaru.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rade Bošnjak kazao je kako se ovime želi ostvariti više benefita prema osiguranicima u smislu kvalitetnije usluge zdravstvene zaštite i postizanja horizontalne pravičnosti.

- To znači jednak pristup zdravstvenoj zaštiti za jednaku uslugu. Dijagnostičko-terapijski postupnici su tu pred nama, liječnici će ih danas preuzeti i već sutra postupati po njima i nadam se da će im pomoći u radu - izjavio je Bošnjak.

Specijalist interne medicine Vlatko Baković kazao je kako je ovaj projekt okupio eminentne stručnjake Hercegovačko-neretvanske županije koji su iz svojih područja izradili postupnike.

- Ono što mi očekujemo je da naši osiguranici, naši pacijenti imaju jednake uvjete, bez obzira u kojem domu zdravlja se liječe i kojem doktoru pripadaju - istaknuo je Baković.

Dodao je kako su postupnici objavljeni u vidu zbornika, odnosno knjige od 300 stranica, koja je objavljena na hrvatskom i na bosanskom jeziku.

Specijalistica Obiteljske medicine Doma zdravlja Mostar Edita Černy-Obrdalj kazala je kako je postupnike izradio Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, u suradnji sa županijskim Ministarstvom zdravstva, Liječničkom komorom HNŽ-a i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

- Izrađena su ukupno 23 postupnika koji će uvelike olakšati praksu liječnicima, prvenstveno obiteljske medicine, ali se mogu primjenjivati i u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti, dakle bolničkim uvjetima - kazala je Černy-Obrdalj.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Znatno uvećan Financijski plan ZZO-a HNŽ-a za 2024. godinu

ZZO HNŽ: U petak započinje distribucija premije osiguranja za 2024. godinu

Amra Zalihić, najbolja liječnica obiteljske medicine u HNŽ-u

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel