Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 11:23 |

Počela sjednica Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. prosinca (FENA) - Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici, koja je počela u Mostaru, razmatrati Prednacrt proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, Prednacrt zakona o njegovom izvršavanju i Nacrt zakona o dopuni Zakona o proračunima u Federaciji BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o uvjetima ispuštanja otpadnih voda u okoliš i sustav javne kanalizacije, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.  

Federalna vlada će, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, razmotriti više odluka o odobravanju sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH iz posebnog fonda Razvojne banke FBiH, otvorenog kod Centralne banke BiH, za doprinose za MIO/PIO, zdravstveno i osiguranje od nezaposlenosti za radnike koji su ispunili zakonske uvjete za odlazak u mirovinu, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa. Riječ je o ukupnom iznosu od 14.754.603,60 maraka.

Danas će biti razmotreni i prijedlozi četiri odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedloge i izmjene rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno financiranje projekata dodjelom kredita za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 2.340.000 maraka.

Federalna vlada ima na dnevnom redu Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu“, utvrđenog Proračunom Federacije BiH za 2018. godinu, kojom je predviđeno da sredstva za animalnu proizvodnju sa 43.435.000 maraka budu povećana na 46.710.718,15 KM ili za 3.275.718,15 maraka.

Bit će razmotrene i informacije o provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) telekom operatera sa sudjelovanjem državnog kapitala Federacije Bosne i Hercegovine i nastavku aktivnosti Federalnog ministarstva trgovine s ciljem osiguranja ekonomski opravdane visine marže u maloprodajnim cijenama naftnih derivata u Federaciji BiH.

Vlada FBiH na dnevnom redu ima i planove rada više federalnih institucija za 2019. godinu. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH - Djeca iz povratničkih sredina poslala pisma podrške našim Zmajevima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo