Sport     | 12.12.2018. 11:19 |

Larisa Cerić na elitnom Mastersu u kineskom Guangzhouu

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Najbolja bosanskohercegovačka sportašica u ovoj godini  judašica Larisa Cerić narednog vikenda će učestvovati na elitnom Masters turniru u kineskom Guangzhouu. 

Pravo nastupa na završnom turniru sezone imaju po 16 najboljih judaša i judašica sa svjetske jakostne rang liste u svakoj kategoriji.

Cerić će u Kini ponoviti uspjeh ostvaren prošle godine kada je  osvojila treće mjesto i tako završiti još jednu sjajnu sezonu u kojoj je osvojila srebro i bronzu na evropskom i svjetskom prvenstvu. 

- Prošle godine na ovom turniru bila sam treće, nadam se da bi mogla ponoviti taj uspjeh. Sezona je bila naporna, zadnje vrijeme imala sam nastup na pet-šest turnira. Osjećam se dobro imam samopouzdanje i nadam se da ću uspjeti da dođem u priliku da se borim za medalju, eventualno da dođem u finale ili  pokušam da budem prva, nikad se ne zna, svako takmičenje je priča za sebe - kazala je Cerić.

Jedina bh. predstavnica na turniru u najtežoj ženskoj kategoriji više od 78 kg na rang listi  trenutno zauzima visoko treće mjesto, iako je veći dio sezone bila na vodećoj poziciji. U konkurenciji 100 rangiranih takmičarki prva je Japanka Sarah Asahina sa 6800 bodova, druga Kubanka Idalyis Ortiz sa 5760, dok Cerić na trećem mjestu ima 5630 bodova.

Na Masters turniru će učestvovati 234 judaša i judašice iz 53 države.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Korina Džidić iz Borse osvojila broncu na Europskom kupu Italije

Na EP u Montpellieru danas na borilište izlaze Larisa Cerić i Toni Miletić

Cerić nakon bronze u Bakuu : Nadam se da je sezona dobrih rezultata otvorena

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom