Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 10:40 |

Nastavnici kao faktor rješavanja ovisnosti o internetu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. prosinca (FENA) - Inicijativa građanki i građana Mostara (IGM) organizirala je u sklopu završnice projekta "Nastavnici kao faktor u rješavanju ovisnosti o internetu" provedenog u tri osnovne škole, od kojih dvije u Mostaru i jednoj Stocu, tribinu na kojoj je razgovarano o korištenju "novih tehnologija", priopćeno je u srijedu iz IGM-a.

Na početku projekta provedeno je anonimno anketiranje nastavnika s ciljem dobivanja informacija o njihovim stavovima o korištenju navedenih tehnologija u obrazovanju, a rezultati dobiveni ovim istraživanjem korišteni su kao materijali za razgovor i kreiranje prijedloga o rješavanju problema vezanih za "nove tehnologije" s kojima se susreću nastavnici i učenici.

U priopćenju je navedeno kako se jedno od anketnih pitanja odnosilo i na potrebu da se javno govori o problemu prekomjernog korištenja interneta i zloupotrebi digitalnih medija, a na tribini je izraženo zadovoljstvo što su nastavnici, koji su sudjelovali u projektu, svjesni kako se radi o značajnom problemu koji je u ekspanziji.

"Sva istraživanja ukazuju na to da nas "pametni telefoni", digitalni asistenti, računala, satelitske navigacije, kao i generalno stalna povezanost s internetom "oslobađaju" uobičajenih mentalnih napora što za posljedicu ima da naše psihičke sposobnosti slabe i da postajemo sve ovisniji o tehnologijama", stoji u priopćenju Inicijative građanki i građana Mostara.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'