Sport     | 11.12.2018. 23:27 |

Poznato 15 učesnika osmine finala Lige prvaka

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Nakon večerašnjih susreta šestog kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D poznato je 15 učesnika osmine finala.

Susreti u preostale četiri grupe igraju se u srijedu, a jedina nepoznanica ostaje u grupi F gdje se za drugo mjesto bore Lyon i Šahtar, koji će sutra odmjeriti snage. Lyon kolo prije kraja zauzima drugu poziciju sa dva boda prednosti i u sutrašnjem meču u Kijevu dovoljan mu je remi za dalji plasman. 

Manchester City ranije je osigurao plasman u osminu finala, a u posljednjem kolu dočekuje Hoffenheim bh. reprezentativca Ermina Bičakčića. 

U ostalim grupama riješeno je pitanje učesnika nokaut faze. U E-grupi Bayern i Ajax idu dalje, a njihov sutrašnji duel odlučit će prvo mjesto. 

Real Madrid osigurao je prvo mjesto u grupi G, a sutra se sastaje sa moskovskim CSKA. Drugo mjesto osigurala je Roma koja će sutra u gostima igrati protiv Viktorije Plzen, bez bh. reprezentativca Edina Džeke. Oba meča u ovoj grupi igraju se u terminu od 18.55 sati.

U H-grupi plasman u nokaut fazu osigurali su Juventus i Manchester United. Juventus, bh. reprezentativca Miralema Pjanića, gostuje Young Boysu, dok United ide u goste Valenciji. 

Ekipe koje su izborile plasman u osminu finala: Ajax, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain, Porto, Real Madrid, Roma, Schalke, Tottenham. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana