Bosna i Hercegovina     | 11.12.2018. 15:44 |

Gradonačelnik Brčkog primio državne prvake u inkluzivnoj košarci

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. prosinca (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić s predstojnikom Odjela za obrazovanje Senadom Osmanovićem i voditeljicom Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Marom Matkić u utorak je u Gradskoj vijećnici organizirao prijam za učenike odjela s posebnim potrebama Treće osnovne škole u Brčkom, koji su osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju Specijalne olimpijade BiH u inkluzivnoj košarci.

Domaćini iz izvršne vlasti čestitali su državnim prvacima uspjeh na natjecanju koje je održano u okviru Europskog tjedna košarke od 25. studenog do 2. prosinca 2018. godine u Tuzli te im uručili prigodne darove, priopćeno je iz Ureda za informiranje gradonačelnika Brčko distrikta.

- Netko će reći djeca s posebnim potrebama. Oni to zaista i jesu jer imaju posebne potrebe, ali po svemu drugome to su obična djeca koja ostvaruju dobre rezultate u redovitim školskim i izvannastavnim aktivnostima - istaknuo je gradonačelnik Milić.

Gradonačelnik je zahvalio predstavnicima Odjela za obrazovanje koji su protekle godine uložili značajne napore u podizanje kvalitete nastave u Trećoj osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama, od prilagodbe i opremanja učionice do nabave posebnih vozila za prijevoz učenika.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović podsjetio je da u Distriktu postoji jedan odjel od 15 učenika s posebnim potrebama, od kojih je njih 12 bilo dio košarkaške momčadi koja je nastupila na spomenutom natjecanju.

- Kada je riječ o učenicima koji imaju rješenje o pohađanju inkluzivne nastave, trenutačno imamo 195 takve djece kako u osnovnom tako i u srednjem obrazovanju, a s kojima rade asistenti - naglasio je Osmanović.

Po njegovim riječima, u budućem razdoblju Odjel će ići u pravcu izmjene zakonske regulative, odnosno prilagodbe obrazovnih profila za buduće osamostaljenje i zapošljavanje osoba s posebnim potrebama.

Uime svoje momčadi danas su se u Gradskoj vijećnici obratili i kapetan Edin Đonlić, kazavši da im je bilo zabavno u Tuzli, a defektolog Slobodan Brkić zahvalio je menadžmentu škole i KK "Lavovima" Brčko na pruženoj potpori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Brčko: Odluka o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe s preduzećem Bosnaplod

Od danas u Brčkom isključenja neredovnih platiša s elektrodistributivne mreže

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta