Svijet     | 11.12.2018. 15:13 |

Merkel dočekala May pred kancelarijatom u Berlinu

FENA Internet

BERLIN,  11. decembra (FENA) - Britanska premijerka Theresa May sastala se u utorak u Berlinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel radi razgovora koji imaju za cilj spasiti britanski sporazum o razlazu s Evropskom unijom.

Merkel je pozdravila May po vlažnom i sivom danu pred zgradom kancelarijata u Berlinu dok je britanska premijerka došla u drugu stanicu turneje po evropskim prijestonicama i cilju dobijanja "uvjeravanja" o sporazumu koja bi pomogla njegovom usvajanju u britanskom parlamentu.

Merkel i May nisu davale nikakve izjave dok su odlazile na sastanak, i nikakve izjave niti konferencija za novinare nisu planirani nakon razgovora. May, koja je započela turneju posjetom Den Haagu u jutarnjim satima, trebala bi otputovati u Bruxelles tokom dana.

May je jučer odgodila planirano parlamentarno glasanje o Brexitu u posljednji čas, priznajući da bi se suočila sa skoro izvjesnim porazom. Njemački zvaničnici, poput njihovih kolega u ostalim članicama EU, tvrde da neće biti nikakvih ponovnih pregovora o teško dogovorenom sporazumu, prenosi Associated Preess.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Forto: Povezanost BiH sa regijom i Evropom mora biti prioritet

Posjeta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom