Ekonomija     | 11.12.2018. 14:55 |

U Sarajevu predstavljena novogodišnja i zimska turistička ponuda Crne Gore

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, kao i turističke organizacije Budve, Kotora i Bara, najavile su danas na pres-konferenciji u Sarajevu bogate i raznovrsne programe i sadržaje za Novu godinu i predstojeću zimsku sezonu u toj zemlji.

Kao jedan od razloga za to predstavljanje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, naveli su dosadašnju tradicionalno dobru posjećenost gostiju iz BiH, kako ljeti i zimi, tako i za Novu godinu.

U susret zimskoj turističkoj sezoni 2018/2019., crnogorski turistički poslenici i hotelijeri iz primorskih gradova pozvali su Bosance i Hercegovce da dočekaju tamo Novu godinu.

Menadžerica u crnogorskoj Nacionalnoj turističkoj organizaciji Ljiljana Čukić, kao novitet u ovogodišnjoj ponudi je navela da će programi trajati negdje i po desetak dana.

Najavila je također da su zimski ski-centri Crne Gore i hoteli pripremili bogate sadržaje.

Tijana Kotarac, PR menadžerica u Turističkoj organizaciji Budve, izjavila je da će povodom novogodišnjih praznika vladati „opšti koncept slavlja i veselja“ u tom gradu, gdje se ove godine obilježava 20. godišnjica organiziranja dočeka Nove godine na otvorenom.

Kotarac je najavila da će bosanskohercegovačka estradna zvijezda Halid Bešlić nastupiti 29. decembra, kao i srbijanska pjevačica Marija Šerifović,  a 31. decembra, zvijezda večeri na budvanskom gradskom trgu bit će bh. estradni umjetnik Dino Merlin.

Nastup benda „Bijelo Dugme“ u punom sastavu, u budvanskom Hotelu „Splendid“  1. januara, kao i tradicionalno gostovanje izvođača Harisa Džinovića 2. januara, najavila je PR mednadžerica tog hotela Maja Vukićević.

Novogodišnji provod ponudili su na pres-konferenciji i hoteli „Budva“ iz tog grada, kao i „Kalamper“ iz Bara.

Kotor će, po riječima menadžerice Turističke organizacije Ane Nives Radović, biti mjesto bogate ponude višednevnih muzičkih i drugih sadržaja u predstojećoj sezoni.

Nikoleta Nikčević, menadžerica za promotivne aktivnosti Turističke organizacije iz Bara, najavila je da će u novogodišnjoj noći nastupiti izvođač Sregej Ćetković, kao i da su svi barski hoteli pripremili novogodišnje aranžmane. Od 27. decembra do 3. januara, na gradskom trgu će biti postavljeni štandovi s tradicionalnom gastro ponudom lokalnog podneblja.

Govornici na današnjoj pres-konferenciji predstavili su i brojne druge sadržaje, uključujući i programe za djecu te novogodišnje bazare, gostovanje muzičkih zvijezda i gastronomsku ponudu u njihovim sredinama povodom novogodišnjih praznika i predstojeće zimske turističke sezone  Crne Gore.

Učesnik pres-konferencije bio je i regionalna muzička zvijezda iz Bosne i Hercegovine Halid Bešlić. On je  rekao da ima dobra iskustva iz dosadašnjih nastupa na koncertima i u hotelima u Crnoj Gori, zbog čega ne sumnja da će tako biti i na gostovanju 29. decembra u Budvi.

Na pres-konferenciji, moderator je bio Faruk Čaluk, nekadašnji predstavnik Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Bosni i Hercegovini.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta