Sport     | 11.12.2018. 14:27 |

Zolj primio najuspješniju bh. džudistkinju Larisu Cerić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj primio je danas bosanskohercegovačku džudo reprezentativku Larisu Cerić koju je predvodio njen selektor Branislav Crnogorac, povodom osvajanja bronze na Evropskom klupskom prvenstvu u Bukureštu, kao i zbog rezultata koje je ostvarila u toku ove godine.

- Raduje me činjenica da sam kao pojačanje turskog Galatasaraya uspjela osvojiti medalju, te ovu bronzu dodala riznici medalja sa evropskih prvenstava. Trener Galatasaraya me izabrao da se borim u ključnom meču protiv italijanskog Fiamma Giallea. Svojom pobjedom sam doprinijela osvajanju bronzane medalje. Imali smo jako kvalitetan tim i na kraju smo došli do medalje - rekla je Cerić.

Najavila je da već sutra putuje na Masters u Kinu, koji je ujedno i zadnji ovogodišnji turnir.

Cerić je u ovoj godini osvojiola bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Bakuu, srebro na Europskom prvenstvu u Tel Avivu, zlato na Grand slamu u Ekaterinburgu te srebro na Grand Prixu u Antaliji, saopćeno je iz Press službe KS.

 

Ovom prilikom, zahvalila je Vladi Kantona Sarajevo na dosadašnjoj podršci u njenim naporima da ostvari ovakve rezultate koji je dodatno motivišu da nastavi raditi i težiti ka novim uspjesima.

Premijer Zolj je čestitao bh. reprezentativki na vrhunskim rezultatima ostvarenim na međunarodnom planu te istakao da je za njega svaka medalja koju osvoje naši sportisti zlatna, s obzirom na uvjete u kojima treniraju.

- Nama je u interesu da nas u svijetu priznaju kao sposobne ljude koji postižu najbolje rezultate, te da na taj način promijenimo svijest o nama i našoj domovini, jer mi zaista imamo vrhunske sportiste i umjetnike na koje smo ponosni - poručio je premijer Zolj.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije