Svijet     | 11.12.2018. 13:03 |

U napadima u tri afganistanske pokrajine ubijena 22 pripadnika snaga sigurnosti

FENA Internet

KABUL, 11. decembra (FENA) –Najmanje 22 pripadnika snaga sigurnosti ubijena su u pobunjeničkim napadima širom afganistanskih pokrajina Kabul, Kunduz i Kandahar, saopćili su zvaničnici u utorak.

Najmanje četvorica ljudi su ubijena kada je bomba pogodila konvoj snaga sigurnosti u zapadnim predgrađima Kabula. Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Napad se desio u oblasti Paghman, jednoj od nekoliko lokacija u okolini afganistanske prijestonice u kojima porodice iz Kabula tokom vikenda uživaju u prirodi.

U međuvremenu je najmanje deset policajaca ubijeno kada su talibanski militanti napali kontrolni punkt u sjevernoj pokrajini Kunduz, saopćio je član pokrajinskog vijeća Ghulam Rabbani Rabbani.

U napadu, koji je trajao najmanje tri sata, ranjeno je još 11 policajaca.

U južnoj pokrajini Kandahar, osam policajaca je ubijeno nakon što su talibanski militanti napali kontrolni punkt u relativno mirnoj oblasti te pokrajine, saopćio je portparol pokrajinskog guvernera Aziz Ahmad Azizi. Također je javljeno da je 11 talibanskih militanata poginulo u sukobima.

Talibanski militanti intenzivirali su napade na afganistanske snage sigurnosti i vladine ustanove u posljednjim mjesecima, držeći afganistansku vojsku pod maksimalnim pritiskom širom zemlje.

U ponedjeljak su najmanje 23 pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti ubijena u nekoliko talibanskih napada širom zemlje, prenosi dpa.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo zdravstva Gaze - U izraelskim napadima ubijeno 34.262 Palestinca

U izraelskom zračnom napadu na Rafah ubijene 24 osobe

U izraelskim zračnim udarima na grad Rafah ubijeno 18 Palestinaca, među njima 14 djece

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu