Servisne informacije     | 11.12.2018. 10:53 |

Magla u višim predjelima i u kotlinama, potrebna oprezna vožnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Magla se zadržala u višim predjelima Bosne i Hercegovine, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.  

Izdvajaju se putni pravci Tarčin-Konjic-Jablanica i Teslić-Doboj-Tuzla, kao i puteve na području Travnika, Goražda i Bihaća. 

Kolovoz je pretežno vlažan, a izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje se saobraća po suhom kolovozu. Na moguću poledicu upozorava se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  

Na svim putnim pravcima poziva se na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjeća se da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme. 

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica. 

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko  Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom