Bosna i Hercegovina     | 10.12.2018. 19:07 |

Ambasador Japana Hideyuki Sakamoto u posjeti općinama Žepče i Zavidovići

FENA Adriana Domazet

ŽEPČE/SARAJEVO, 10.decembra (FENA) – Evropski pokret u Bosni i Hercegovini danas je organizirao posjetu ambasadora Japana u BiH Hideyukija Sakamota općinama Žepče i Zavidovići.

Tokom posjete Žepču organiziran je zajednički susret s načelnicima Općine Žepče i Općine Usora gdje su, pored načelnika, učestvovali i predstavnici kabineta dvije općine.

Razgovarano je o mogućnostima uspostave saradnje sa kompanijama i partnerima iz Japana koji se već nalaze na evropskom teritoriju, odnosno većina Japanskih kompanija su sa sjedištem u Mađarskoj.

- Nedavno je općina Žepče od međunarodne zajednice proglašena kao najprofitabilnija lokalna zajednica za investiranje u ovom regionu – kazao je ze Fenu Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

Ambasador Hideyuki Sakamoto zajedno sa predstavnicima Evropskog pokreta obišao je i Katolički školski centar gdje je Sakamoto imao priliku uvjeriti se da mladi u BiH stiču, kako teoretska, tako i praktična znanja.

Japanska Vlada je također nedavno donirala novac za renoviranje Osnovne škole u Mjesnoj zajednici Kovači nedaleko od Zavidovića.

Praštalo je naglasio da je Vlada Japana od 1995. donirala u BiH više od milijardu i dvije stotine miliona konvertibilnih maraka.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Praštalo: Još jedna propala evropska godina za Bosnu i Hercegovinu (VIDEO)

Izetbegović primio ambasadora Makota - Podrška Japana euroatlantskom putu BiH

Vlada Japana donirala sredstva za opremanje Kabineta nastave japanskog jezika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'