Svijet     | 10.12.2018. 17:30 |

Altun: Odgovor Saudijske Arabije razočaravajući

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Odgovor ministra vanjskih poslova Saudijske Arabije Adela al-Jubeira na naš zahtjev za izručenje ubica novinara Jamala Khashoggija Turskoj izazvao je razočarenje, ocijenio je šef Ureda za komunikacije Predsjedništva Republike Turske Fahrettin Altun.

- Odgovor ministra vanjskih poslova Saudijske Arabije Adela al-Jubeira na naš zahtjev za izručenje ubica novinara Jamala Kashoggija Turskoj izazvao je razočarenje - izjavio je Altun za novinsku agenciju Reuters. 

Po njegovim riječima, evidentno je da je generalni konzul Saudijske Arabije u Istanbulu bio umiješan u Khashoggijevo ubistvo.

- Traženje pravde za preminulog saudijskog novinara u međunarodnom pravu bi bilo u interesu međunarodne zajednice. Zahtjev Turske za izručenjem je Saudijskoj Arabiji dao priliku da svijetu pokaže 'da su spremni razriješiti ubistvo Khashoggija sa svim njegovim detaljima. S druge strane, odbijanje izručenja ubica Khashoggija opravdava one koji optužuju Saudijsku Arabiju da pokušava prikriti ubistvo - poručio je Altun, navodi se u saopćenju Predsjedništva Republike Turske - Ured za komunikacije Sarajevo.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Turska uvodi ograničenja na izvoz u Izrael

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'