Bosna i Hercegovina     | 10.12.2018. 17:20 |

Vojni muftija u radnoj posjeti Agenciji za certificiranje halal kvalitete

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10.decembra (FENA) - Agenciju za certificiranje halal kvalitete, proteklog vikenda posjetili su vojni muftija Hadis ef. Pašalić, glavni imam OS BiH, Nesib ef. Hadžić, brigadir Emir Kliko, zapovjednik 5. PBR OS BiH.

Delegaciju je primio v.d. direktor Agencije Damir Alihodžić i šef odjela za edukaciju Valdet Peštalić.

Na sastanku se razgovaralo o međusobnoj saradnji Agencije i Vojnog muftijstva u poslovima i aktivnostima od zajedničkog interesa, saopćeno je iz Agencije za halal kvalitet.

Istaknuto je da se zbog nedavnog incidenta sa svinjskim mesom u goveđim konzervama posebna pažnja mora se posvetiti nabavi i odabiru dobavljača namirnica za vojsku.

Posebna pažnja posvećena je pitanju ishrane vojnika i oficira OS BiH koja, u skladu s pravilnikom o ishrani muslimana u Oružanim snagama BiH treba da ispunjava zahtjeve halal standarda BAS 1049:2010.

Jedna od aktivnosti o kojoj se razgovaralo je mogućnost da se organizira proizvodnja „lunch-paketa“ u skladu s vojnim normativima i zahtjevima halal-standarda.

Na kraju sastanka v.d. direkor Agencije Damir Alihodžić je izrazio zadovoljstvo posjetom delegacije Vojnog muftijstva te istakao da je Agencija spremna da pruži svu neophodnu pomoć Vojnom muftijstvu i OS BiH u okviru svoje djelatnosti, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Reis Kavazović-Prijem za predstavnike Agencije za certificiranje halal kvalitete

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom