Bosna i Hercegovina     | 10.12.2018. 13:04 |

Vijeće nacionalnih manjina BiH u posjeti Mađarskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. prosinca (FENA) - Članovi Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, s predsjedateljem Vijeća Tihomirom Knežičekom na čelu, boravit će od 11. do 14. prosinca u službenom posjetu državnom tijelu za nacionalne manjine i drugim tijelima sličnih nadležnosti i ovlaštenja u Mađarskoj.

Cilj posjeta jeste ostvarivanje dobre suradnje među nacionalnim manjinama, promidžba djelovanja Vijeća nacionalnih manjina BiH i unaprjeđenje položaja nacionalnih manjina BiH.

Previđeno je da se članovi Vijeća nacionalnih manjina BiH tijekom boravka u Mađarskoj susretnu sa članovima Odbora za nacionalne manjine Parlamenta Mađarske i članovima drugih relevantnih odbora Parlamenta Mađarske.

Također, planirano je da se članovi Vijeća susretnu i sa predstavnicima nacionalnih manjina u Parlamentu Mađarske, nazoče plenarnoj sjednici, te razgovaraju sa predstavnicima organizacija i udruženja nacionalnih manjina koje djeluju u Mađarskoj.

Članovi Vijeća, prema programu posjeta, razgovarat će i sa državnim tajnikom premijera Mađarske Milkósom Soltészom, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu