Ekonomija     | 08.12.2018. 13:31 |

U Sarajevu predstavljen program Dubrovačkog zimskog festivala

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Uz tradicionalne dubrovačke kolende, glazbeni nastup Klape Kaše, danas je ispred sarajevske Katedrale na prigodan način predstavljen program 5. Dubrovačkog zimskog festivala, koji je otvoren 1. decembra i traje do 6. januara naredne godine.

Građani i posjetitelji Sarajeva su na taj način bili u prilici neposredno se upoznati o bogatom i šarolikom kulturnom, zabavnom, gastronomskom i glazbenom programu petog izdanja Dubrovačkog zimskog festivala, koji se održava u organizaciji i pod pokoviteljstvom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice tog grada, a u suradnji s 'Dubrovačkim ljetnim igrama' te kulturnim ustanovama i dubrovačkim javnim poduzećima.

Pročelnik za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika Marko Miljanić Feni je kazao kako će u sklopu Festivala biti predstavljeno ono najbolje što biser Jadrana i jedan od najljepših gradova Mediterana ima, a što podrazumjeva mnoštvo različitih i zanimljivih sadržaja za sve uzraste i generacije.

Istaknuo je kako se u prvih nekoliko dana bilježi izvrstan odziv, te da je Festival pobudio veliko zanimanje građana i gostiju, istodobno, pozivajući sve zainteresirane da ovih dana posjete Dubrovnik i uvjere se u bogatstvo ponuđenih sadržaja.

Inače,  Dubrovački zimski festival otvoren je 1. decembra paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete, te koncertom popularnog Petra Graše.

Prema festivaskom programu, fokus i ove godine je na koncertima koji će biti održani na Stradunu, a nastupit će Prljavo Kazalište, Soulfingers, Detour, Hladno pivo, Željko Bebek, Opća opasnost te legendarna grupa Gipsy Kings, dok će se za spektakularan doček Nove godine pobrinuti hrvatske glazbene zvijezde - Nina Badrić i Toni Cetinski.

Kolendavanje i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane i goste vikendima, u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, gdje će, također, biti organiziran živi glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.

Na radost najmlađih, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika bit će održan humanitarni Torta party te Božićna bajka, uz bogat program i prigodne darove.

Kako iz Turističe zajednice navode, Dubrovački zimski festival je postao prepoznatljiv brand tog grada, zahvaljujući kojem se i u zimskom periodu bilježi rast turističkog prometa, a uz domaće goste najbrojniji su gosti iz regije te iz Sjedinjenih Američkih Država, Japana i Južne Koreje.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Pedstavljanje projekta izgradnje sportskih terena u kampusu Univerziteta Džemala Bijedića

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom