Magazin     | 08.12.2018. 10:40 |

Na današnji dan prije 38 godina ubijen je John Lennon

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 8. prosinca (FENA) - Na današnji dan, 8. prosinca 1980. godine, u New Yorku je ubijen John Lennon, osnivač jedne od najpopularnijih glazbenih skupina svih vremena - The Beatles.

Lennona je ispred zgrade Dakota dok se vraćao sa snimanja materijala za novi album ustrijelio Mark Chapman kojem je u kolovozu odbor za pomilovanja po deseti put odbio zahtjev za puštanjem na uvjetnu slobodu.

 Lennon se osim glazbe bavio i političkim aktivizmom, a njegove pjesme, slušaju se i danas, punih 38 godina nakon njegove smrti.

Pjesme Help, Strawberry Fields Forever i I Am The Walrus bili su Lennonovi važniji doprinosi Beatlesima koji su osvojili srca slušatelja i top liste. Grupa se raspada 1970. godine, a posljednji Lennonovi hitovi za grupu bili su Revolution, Across the Universe, Don't Let Me Down i Come together.

Posebnu ulogu u životu slavnog glazbenika imala je njegova supruga kontroverzna japanska umjetnica Yoko Ono.

Britanski pisac Ray Connolly u svojoj novoj knjizi "Biti John Lennon: Nemiran život" tvrdi da se Lennon pod njezinim utjecajem počeo drogirati heroinom i da je japanska umjetnica navodno odigrala ključnu ulogu u raspadu Beatlesa.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Obilježena 28. godišnjica stradanja branitelja na Vran planini

Lennonove okrugle sunčane naočale prodane za 137.500 funti

Ubojici Jona Lennona ni 10. put nije odobreno uvjetno puštanje na slobodu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo