Regija     | 07.12.2018. 11:07 |

Linta: Uhićenja petoro Srba u Vukovaru nastavak maltretiranja

FENA Agencije

BEOGRAD, 7. prosinca (FENA) - Predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta ocijenio je danas da uhićenje petoro Srba u Vukovaru zbog sumnji za ratni zločin predstavlja nastavak proizvodnje straha i maltretiranja Srba s ciljem da se što više iseljavaju iz Hrvatske.

-Jasno je da su uhićenja petoro Srba posljedica pritiska i kampanje gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i raznih veteranskih udruženja i stranaka desnice na aktualnu vlast - naveo je Linta u priopćenju koje prenosi Beta.

Linta dodaje kako je "na djelu dugi niz godina politička zloupotreba hrvatske policije koja za ratne zločine uhićuje samo Srbe i to, najčešće bez ikakvih dokaza." 

On je pozivao Tužiteljstvo za ratne zločine da konačno pokrene istrage protiv pripadnika hrvatskih vojnih, paravojnih i policijskih formacija koji su odgovorni za brutalne zločine protiv srpskih civila u Vukovaru prije i tijekom oružanih sukoba i ukazao da je tijekom ljeta i jeseni 1991. godine u tom gradu ubijeno ili nestalo više od 120 Srba, a da za to nitko nije optužen ili osuđen.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'