Bosna i Hercegovina     | 06.12.2018. 14:49 |

Četvoricu osumnjičenih za krijumčarenje narkotika ispitao postupajući tužitelj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Nakon provedene akcije u koordinaciji Tužiteljstva BiH i Granične policije BiH u kojoj su u graničnom području Bileće lišena slobode četvorica osumnjičenih, te u putničkom motornom vozilu pronađeno i zaplijenjeno oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skunk, osumnjičene je ispitao postupajući tužitelj.

Postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za svu četvoricu osumnjičenih, jer se radi o državljanima Crne Gore, koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosuđu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako iz tog tužiteljstva navode, zaplijena oko 200 kilograma opojne droge marihuana-skunk, jedna je od najvećih zaplijena opojne droge u BiH u ovoj godini, a cijena navedene količine droge na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više od jedan milijun KM.

Tužiteljstvo BiH i Granična policija BiH ostvarili su dobru i kontinuiranu suradnju u procesu otkrivanja počinitelja kaznenog djela i prikupljanja dokaza u ovom predmetu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

U nastavku akcije 'Kodeks' izvršeni pretresi više objekata

Podignuta optužnica protiv uposlenika Tužiteljstva BiH zbog koruptivnog kaznenog djela

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo