Bosna i Hercegovina     | 06.12.2018. 14:13 |

Košarac: Delegati za Dom naroda PSBiH izabrani su legitimno

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Novi/stari poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac ponovio je danas da su četiri delegata za Dom naroda PSBiH iz ove stranke izabrana na legitiman način.

Naglasio je u izjavi novinarima u Sarajevu da je ova stranka izborni pobjednik i da  uz tradicionalne koalicione partije ima dovoljan broj predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odbacivši  navode da se radi o jednoumlju i dodajući da je riječ o demokratskom procesu.

Narodna skupština RS-a jučer je izabrala delegate za državni Dom naroda za Klub Srba i to četvero iz SNSD-a - Nebojša Radmanović, Sredoje Nović, Dušanka Majkić i Nikola Špirić te Mladena Bosića iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Ranije su poslanici kazali da je to učinjeno uz podršku Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratskog narodnog saveza (DNS), koji su podržali ovaj izbor.

Kada je u pitanju imenovanje novog predsjedavajućeg Vijeća ministara, Košarac napominje da je, prema propisima, za to nadležno Predsjedništvo BiH. Izrazio je  nadu da će to  biti učinjeno  u roku od 15 dana od izbora rukovodstva Predstavničkog doma PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo