Bosna i Hercegovina     | 06.12.2018. 11:28 |

Zovko u EU parlamentu organizirala okrugli stol o BiH

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 6. prosinca (FENA) - U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko, u srijedu je u Bruxellesu održan okrugli stol na temu „Proširenje EU-a na Zapadni Balkan, mladi, te utjecaj rezolucije Europskog parlamenta - slučaj Bosna i Hercegovina“.

Sudionici okruglog stola bili su studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Magdalena Vučina, mladi iz Bosne i Hercegovine, stalni izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda te predstavnici nevladinih organizacija.

Tijekom interaktivnog sastanka sudionici su još jednom potvrdili svoju nedvosmislenu potporu europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine te naglasak stavili na pozitivan utjecaj rezolucija Europskog parlamenta u kontekstu položaja mladih u Bosni i Hercegovini.

Zastupnica Zovko je tijekom svog obraćanja ukazala na ključne probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine te poruke koje treba slijediti kako bi postala zemlja mira i stabilnosti, u okviru modernih europskih federalnih rješenja.

Nakon konferencije održano je snimanje "Iz srca Europe" sa skupinom mladih u TV studiju Europskog parlamenta, priopćeno je iz ureda zastupnice Zovko.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena bez dogovora, nastavak 4. travnja

Plenković: Odluka o otvaranju pregovora je ključna za stabilnost Bosne i Hercegovine

Zovko: Odlukom Europskog vijeća BiH je trajno usmjerena na kolosijek europskih integracija

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo