Sport     | 05.12.2018. 20:50 |

Donesen novi statut i imenovano vodstvo HNK Grude

FENA Ivan Crnjac

GRUDE, 5. prosinca (FENA) – Na sjednici Skupštine HNK Grude imenovano je vodstvo kluba te donesen novi Statut koji nije mijenjan dvadeset godina.

Predsjednik HNK Grude i dalje ostaje Vinko Jasak Ćoso, dok je za potpredsjednika kluba imenovan Davor Nikić. Glavni tajnik također ostaje Alen Kondža, a Josip Ćorluka i dalje će obnašati dužnost predsjednika Skupštine kluba.

Izmjene u novom statutu odnose se na uvođenje funkcije potpredsjednika i broj članova Upravnog odbora koji je smanjen na sedam. Opće odredbe novog statuta, koji će biti verificiran u Ministarstvu pravosuđa i uprave ZHŽ-a, sadrže 36 članaka kojima je jasno definirano funkcioniranje kluba.

Sjednicu Skupštine otvorio je njezin predsjednik Josip Ćorluka, a nazočne je s detaljima o izmjeni Statuta upoznao Josip Tomić koji je odradio pravne poslove kako bi novi Statut zaživio.

- Situaciju u klubu moramo dovesti na razinu jednog ozbiljnog sportskog kolektiva jer su godinama u klubu službeno ljudi koji s njim više nemaju veze. Sve dogovoreno ćemo potpisati i odnijeti u Ministarstvo pravosuđa i uprave ZHŽ-a i klub samim tim činom maknuti s jedne mrtve točke – ustvrdio je Tomić.

Predsjednik HNK Grude Josip Ćorluka kazao je u izjavi za Fenu kako mu je zadovoljstvo odrađivati tu funkciju te najavio izgradnju pomoćnog igrališta.

-  Zadovoljstvo mi je pomoći klubu u ulozi predsjednika Skupštine na kojoj ću volontirati iduće četiri godine, a u kojima se u klubu očekuju mnoge promjene. Počinjemo s izgradnjom pomoćnog igrališta kojega će klub u budućnosti i iznajmljivati te ćemo tako povećati prihode – istaknuo je Čorluka te dodao da klub u budućnost čeka jako puno posla.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'