Bosna i Hercegovina     | 05.12.2018. 13:51 |

JOB Unija veterana FBiH - Protiv smo spektakularnih hapšenja naših saboraca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Jedinstvena organizacija boraca Unija veterana Federacije Bosne i Hercegovine u saopćenju za javnost osudila je "neprimjeren način hapšenja komandanta 5. i 4. korpusa Armije RBiH generala Ramiza Drekovića"'.

- Izražavamo stav da smo protiv spektakularnih hapšenja naših saboraca, sugrađana i ponižavanja boraca koji su časno i pošteno stali u odbranu naše domovine od agresije. S obzirom na to da se hapse uglavnom ljudi legalisti koji poštuju zakone ove države,  smatramo da je bilo dovoljno poslati poziv za sve eventualne nejasne detalje u predmetima koje obrađuju nadležni pravosudni organi - navodi se.  

U saopćenju ističu da su "u potpunosti opredijeljeni za procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, ma od koga oni bili počinjeni".

- Međutim imamo utisak da neki nevidljivi centri moći žele trajno da falsifikuju svijetlu i časnu borbu svih koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani države Bosne Hercegovine. Čvrsto vjerujemo u nevinost našeg generala Ramiza Drekovića, te poručujemo svima da ćemo učiniti sve da dokažemo da je ovo farsa i pokušaj izjednačavanja agresora i branilaca - navodi se u saopćenju koje potpisuje Upravni odbor JOB-a Unija veterana FBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Schmidt: Proslava 9. januara jasan propust u provedbi obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH

Lendo: Dodik je izvršio najozbiljniji napad na Dejtonski sporazum

Društvo novinara BiH - Osuda napada na aktiviste i novinare

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo