Sport     | 05.12.2018. 09:24 |

Izbor najboljih sportista TK 21. decembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Predsjedništvo Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, na prijedlog Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, na svojoj prvoj sjednici donijelo je odluku da se ovogodišnja Manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu održi 21. decembra u BKC TK u Tuzli.

 Sportski savez TK još prošle godine je uveo novinu u izbor najboljih sportista, te priznanja dodijelio u dvije ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova, a ta praksa koja je naišla na odobravanje sportske javnosti bit će nastavljena i ove godine.

 Na taj način jednaku priliku za osvajanje priznanja će dobiti sportistkinje i sportisti koji se bave kolektivnim sportovima, čiji takmičari nemaju priliku  često učestvovati na internacionalnim prvenstvima ali koji imaju kvalitet da budu proglašeni najboljim, saopćeno je iz Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz veliku pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

Klubovi, savezi i druge sportske organizacije svoje prijedloga za kandidate trebaju dostaviti do 12. decembra u Sportski savez TK, navodi se u saopćenju. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sutra 26. izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

Sportski savez TK osudio uvredljive poruke dijela navijača Slobode

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel