Bosna i Hercegovina     | 04.12.2018. 17:58 |

UKC-u Tuzla dodijeljena akreditacija za kvalitet (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 4. decembra (FENA) - Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla dodijeljena je akreditacija za uspostavljen sistem kvaliteta, kao prvom kliničkom centru u FBiH koji je u cijelosti ispunio najviše akreditacijske standarde kvaliteta.

Akreditaciju je direktoru UKC Tuzla doc. dr Nešadu Hotiću i načelnicima klinika i odjela koji su uspješno i uz visok procenat ispunjenosti standarda prošli vanjske ocjene dodijelio direktor Agencije za kvalitet i akreditiranje u zdravstvu u FBiH (AKAZ) doc. dr. Ahmed Novo.

- Neizmjerno sam sretan da imam priliku govoriti na skupu koji predstavlja krunu svega onog što se dešavalo i što je bilo predan rad svih uposlenika UKC ne samo posljednjih godina, nego predanog rada otkako klinika i postoji. Mi smo htjeli da budemo bolji, predaniji i vrjedniji od sebe samih u prošlosti, i zato smo došli do ovoga - kazao je Hotić zahvalivši svima sa UKC koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu.

Direktor AKAZ-a Novo istaknuo je značaj činjenice da je UKC Tuzla prva ustanova ovog tipa i veličine u BiH koja se upustila i uspješno prošla kroz sveukupan proces akreditacije.

- Zaslužiti ova priznanja je vrlo zahtjevan, težak i odgovaran posao. Zato bih želio da od srca čestitam svim zaposlenicima UKC Tuzla, ali molim Vas da mi dopustite da čestitam i svim zaposlenicima AKAZ-a i našim vanjskim ocjenjivačima jer kako je akreditacija UKC Tuzla veliko priznanje za ustanovu tako je i za nas u Agenciji. AKAZ je po našim važećim akreditacijskim standardima za bolnice već akreditirao nekolicinu bolnica i zavoda ali UKC Tuzla je prvi akreditirani klinički centar i najveća zdravstvena ustanova koju je AKAZ ocijenio - kazao je prilikom dodjele akreditacija Novo.

Skupu se obratio i ministar zdravstva TK dr. Bahrudin Hadžiefendić koji je uputio čestitke svima na UKC Tuzla “za još jedan iskorak u oblasti medicine i zdravstvene njege na području TK”.

Predsjednica Upravnog odbora UKC Tuzla doc.dr. Munevera Bećarević kojoj je uručena i zahvalnica za nesebičnu pomoć i podršku, kazala je kako je Upravni odbor ove ustanove ni u jednom momentu nije imao sumnje u to da li će UKC uz podršku Sektora za poslove organizacije i poboljšanje kvaliteta uspješno proći kroz ovaj zahtjevan proces.

Ispred vanjskih ocjenjivača AKAZ-a skupu se obratio vođa ocjenjivačkog tima prim.dr.med.sci Enes Šačić:

- Mogu reći da je ono što smo vidjeli kroz vanjsku ocjenu na UKC Tuzla izvanredno i fascinantno. Sistemski pristup je vidljiv na svakom koraku, a ono što posebno krasi ovu sredinu jesu kvalitet, stručnost, entuzijazam i ljudskost na prvom mjestu - kazao je Šačić.

Posebno priznanje za doprinos uručeno je Sektoru za poslove organizacije i poboljšanja kvaliteta koje je primila načelnica Sektora Maida Nuhić.

U okviru vanjske ocjene izvršena je i ocjena ispunjenosti Certifikacijskih standarda za transplantacijsku medicine, a u sklopu akreditacije UKC Tuzla akreditirani su i zavodi, sektori i službe u okviru organizacionih jedinica, saopćeno je.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2370

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1oDG-HcAc8BZnH5c5sP6-CSOPVeDx13w1?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Epidemiološka situacija u TK složena, ali nije alarmantna

Preminula beba, UKC Tuzla utvrđuje okolnosti

Hurtić s direktorom UKC Tuzla o početku provedbe projekta Prijenos znanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo