Bosna i Hercegovina     | 04.12.2018. 16:52 |

Softić primio u oproštajnu posjetu ambasadoricu Kine u BiH Chen Bo

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić primio je danas u oproštajnu posjeti ambasadoricu Kine u našoj zemlji Chen Bo, kojoj se zahvalio za izuzetan doprinos razvoju odnosa prijateljske Kine i Bosne i Hercegovine i poželio uspjeh u daljem diplomatskom radu.

Ovaj period obilježilo je i dalje jačanje parlamentarne saradnje dvije zemlje i pojačana komunikacija kako između političkih, tako i između privrednih, kulturnih i svih drugih zvaničnika dvije zemlje.

Danas je izraženo posebno zadovoljstvo činjenicom da je tokom perioda u kojem je ambasadorica Bo u našoj zemlji liberaliziran vizni režim između Kine i BiH.

Također, realizirano je više značajnih zajedničkih privrednih projekata koji stvaraju vrlo dobru osnovu da se saradnja naše zemlje i kineskih investitora dalje proširi, a istaknuto je i da uprkos zastoju u realizaciji projekata vezanih za Blok VII i termoelektranu u Banovićima interes za njih još uvijek postoji.

Predsjedavajući Softić je, izražavajući punu podršku ovim razvojnim projektima, istaknuo da će uložiti i lične napore kako bi nove vlasti u Federaciji i Bosni i Hercegovini prepoznale njihov puni značaj.

Radi se, kako je rekao, ne samo o krupnim zahvatima nego i o velikom ohrabrenju i pozivu drugim kineskim investitorima da dolaskom na naše tržište jačaju ekonomsku i i svaku drugu stabilnost BiH – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Softić: Dogovorenim svađama po društvenim mrežama skriva se protjerivanje Bošnjaka iz državnih institucija

Softić: Nikšić OSA-u nije vratio građanima, već ju je isporučio Dodiku

Softić: Čovićeva i Dodikova 'bošnjačka reprezentacija' ima samo jednog Bošnjaka u Domu naroda BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom