Regija     | 04.12.2018. 15:52 |

Vučić i Cvijanović najavili još bolju ekonomsku suradnju Srbije i RS-a

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 4. prosinca (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u utorak u Beogradu tijekom susreta s predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, kako zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima Srbije, Republika Srpska može očekivati još veću pomoć te zemlje, dok je Cvijanović istaknula da ona i građani RS-a vide Srbiju kao "uzdanicu i najjači oslonac".

 Predsjednik Vučić primio je u utorak u Beogradu predsjednicu RS-a Cvijanović, koja mu je prenijela da je Srbija bila i bit će oslonac tom entitetu, kao i da će u njoj imati dobrog suradnika.

 Tijekom susreta, Vučić je Cvijanović čestitao na izboru za predsjednicu RS-a i poželio joj mnogo uspjeha u budućem radu na toj funkciji.

 "Želim da kao predsjednica Republike Srpske čuvate Republiku Srpsku, da narod i građani Republike Srpske budu zadovoljni, da ljudi budu zadovoljni, sretni, bogatiji, ali i radosniji, da budu svoj na svome", rekao je Vučić.

 Poručio je također kako će Srbija uvijek poštivati Daytonski mirovni sporazum, svaku odluku koju konsenzusom donesu tri naroda BiH, poštovat će integritet BiH i integritet RS-a u okviru BiH.

 "S Republikom Srpskom ne moram govoriti što nas sve vezuje, pripadamo istom narodu, ali mislim da trebamo gledati u budućnost kako da se ubrzano razvijamo, i gradimo ekonomske kulturne i sve druge odnose, od infrastrukturnih povezivanja do većeg broja investicija i vjerujem da ćemo kao u prošlosti, ali ovog puta ubrzanim tempom imati više uspjeha", rekao je Vučić.

 Naglasio je da kao predsjednica RS-a može očekivati, zahvaljujući prije svega dobrim ekonomskim rezultatima Srbije, još veću pomoć od Srbije, javlja Tanjug.

 Cvijanović je Vučiću zahvalila za svijest koju pokazuje prema važnosti opstanka Republike Srpske, te poručila da će u njoj imati dobrog suradnika.

 Napomenula je da je interesira stabilnost Republike Srpske i prosperitet, te dodala da zna kako je potrebno uložiti dosta napora ne samo u izgradnji infrastrukture i popravljanju ekonomske situacije, nego i da se mora raditi i na demografskoj obnovi, jačanju nacionalne svijesti.

 Cvijanović je naglasila kako ona i građani RS-a vide Srbiju kao "uzdanicu i najjači oslonac".

 Poručila je da je spremna sprovoditi reforme i najavila pokretanje nacionalnog programa obnove Republike Srpske te poručila da će cijeniti svaku podršku, kao i da ne sumnja da će ona doći i od Vučića i od institucija Srbije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Vučić sletio u Mostar; nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'