Bosna i Hercegovina     | 04.12.2018. 14:03 |

Osnovana radna tijela i kolegij Skupštine SBŽ-a

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 4. prosinca (FENA) - Osnivanjem radnih tijela te imenovanjem kolegija Skupštine Srednjobosanske županije (SBŽ) u Travniku je završena konstituirajuća sjednica novog saziva te zakonodavne institucije, koja je otvorena 23. studenoga dodjelom certifikata novoizabranim zastupnicima te osnivanjem klubova i potvrđivanjem kandidat za novo rukovodstvo.

Predsjedatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina (HDZ BiH) kazao je kako je okončanje konstituirajuće sjednice uvjet za održavanje izvanredne sjednice 6. prosinca, na kojoj će biti raspravljano o Nacrtu proračuna za sljedeću godinu.

- Namjera nam je da do konca godine usvojimo proračun, kako ne bismo išli s odlukom o privremenom financiranju. Smatram da poslovnički imamo prostora da usvojimo proračun do kraja godine - kazao je Kvasina.

Na upit novinara jesu li HDZ BiH i SDA postigle dogovor o vladajućoj većini u SBŽ-u, Kvasina je rekao da je to još otvoreno pitanje.

- Većina zvanično nije formirana, niti je bilo razgovora, pa je to još otvoreno pitanje... Ne bih prejudicirao da li ovo danas trasira smjer buduće većine, jer će o tome svi biti blagovremeno informirani ukoliko dođemo do faze da HDZ BiH i SDA razgovaraju o uspostavi vlasti - dodao je Kvasina.

Prema rezultatima listopadskih Općih izbora, od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Skupštini SBŽ-a, SDA ima deset, a isti broj mandata, nakon potpisanog sporazuma o postizbornoj suradnji sa Županijskim odborom HDZ-a 1990, ima i blok stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.

Pet mandata osvojio je SDP BiH, po dva DF i SBB, dok će u idućem četverogodišnjem sazivu Skupštine SBŽ-a jednog zastupnika imati Nezavisni blok.

Klub Hrvata u Skupštini SBŽ-a broji 11 zastupnika, Klub Bošnjaka 18, dok Klub Srba ima jednog zastupnika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Odlukom Skupštine proračun SBŽ-a umanjen za pet milijuna maraka

Skupština SBŽ-a raspravljala o radu Vlade u vrijeme pandemije koronavirusa

Skupština SBŽ: 2,4 milijuna KM za braniteljske naknade

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana