Sport     | 03.12.2018. 21:37 |

Bosnić: Niko nije očekivao da ćemo 30 minuta dominirati protiv Finske

FENA Vanja Tolj

ZENICA, 3. decembra (FENA) - Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić pohvalio je igrače BiH koji su tri četvrtine večerašnje utakmice dominirali protiv selekcije Finske, a potom čestitao Fincima koji su uspjeli nadoknaditi dvocifreni zaostatak i na kraju ostvariti bitnu pobjedu za nastavak kavlifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini 2019. 

- Čestitke Fincima, ponosan sam na naše igrače koji su parirali snažnoj selekciji Finske. Moram im čestitati jer su 30 minuta dominirali, pokazali su požrtvovanost, borbu, skok igru. Ovo je nivo na kojem želimo biti vremenom, ono što Finci rade posljednjih deset godina. Nemamo iskustva, uplašili smo se pobjede i dali im šansu da se vrate, a oni to mogu i protiv jačih ekipa - kazao je Bosnić na konferecniji za medije nakon utakmice.

Selektor ističe da bh. košarkaši znaju šta treba raditi, te da ova ekipa ima svijetlu budućnost. 

Rerpezentativac BiH Miralem Halilović ističe da je BiH odigrala odličnu utakmicu i da mu je žao što na kraju nije upisana pobjeda.

- Mislim da smo odigrali odlično, posebno prvo poluvrijeme. Iznenadili smo ih ritmom, odigrali pametno, spriječili šuteve što je njihovo najjače oružje. Kontrolisali smo ekipu koja želi imati kontrolu. Na kraju je prevagnuo umor, nedostatak iskustva i energije, a možda smo se i malo prepali pobjede. Šteta što nismo nagrađeni pobjedom jer bi se slika reprezentacije i atmosfera u ekipi još više poboljšala. Ovo je smjena generacija i s ovim igračima treba biti strpljiv - rekao je bh. košarkaš.  

Bosnić dodaje da će u preostala dva meča kvalifikacija u februaru provjeriti još neke igrače, te da će na kraju imati 24 igrača koji će konkurisati za kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Najvjerovatnije će potražiti još jednu soluciju na poziciji pleja, a nije isključeno da će to biti naturalizovani igrač. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'