Ekonomija     | 03.12.2018. 18:53 |

Božićni sajam rukotvorina i Međunarodni sajam kobasica u Tomislavgradu

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 3. prosinca (FENA) - U organizaciji Službe za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke poslove, a pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad, 22. i 23. prosinca u Tomislavgradu održat će se Božićni sajam.

Kako je uime općine kazao stručni savjetnik za poljoprivredu Željko Jurić, riječ je o izložbeno-prodajnom sajmu poljoprivrednih proizvoda, rukotvorina i amaterskih likovnih radova.

Otvaranje sajma predviđeno je za petak, 22. prosinca, s početkom u 10 sati, a tijekom oba dana sajma upriličit će se bogat kulturno-umjetnički program.

Pored toga, Udruga "Duvanjski kobasičari" i Općina Tomislavgrad, kao glavni pokrovitelj, bit će domaćini međunarodne smotre i izbora najkvalitetnije kobasice i salame za 2018. godinu.

Izbor i ocjenjivanje vršit će međunarodni žiri, i to u kategorijama domaća duvanjska kobasica, sudžuk, samoborska salama, izvan standarda-kulen i kulenova seka, te pršut za ocjenjivanje, po iskazanoj potrebi.

Po Jurićevim riječima, izbor najkvalitetnije kobasice i salame održat će se 11. i 12. siječnja 2019. godine u Tomislavgradu, uz bogat zabavni i glazbeni program.

"Pozivamo sve duvanjske kao i kobasičare iz drugih susjednih općina da se odazovu ovoj manifestaciji kako bi se napokon uvjerili u kvalitetu domaćih duvanjskih i susjednih kobasica te dodijelili prigodne nagrade kao i zlatnu, srebrnu i brončanu plaketu za najkvalitetnije kobasice", kazao je Jurić.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu