Bosna i Hercegovina     | 03.12.2018. 14:29 |

Mamić ponovno tvrdi da je žrtva sustava

FENA Ivan Crnjac

MEĐUGORJE, 3. prosinca (FENA) - Zdravko Mamić je u Međugorju održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o svom boravku u BiH, hrvatskom pravosuđu i postupcima koji se vode protiv njega.

- Sutra će biti šest mjeseci kako sam u BiH. Imao sam stotine zahtjeva od medija iz BiH, Srbije, Crne Gore... Izbjegavao sam medijske istupe, jer sam u prioritet stavio svoje zdravlje - rekao je Mamić.

Kada je u pitanju odluka suda u Osijeku koji ga je nepravomoćno osudio na šest i pol godina zatvora zbog nezakonitog izvlačenja novca iz Dinama, Mamić je ustvrdio kako je sud tu presudu donio pod ucjenom.

- Garantiram životom da su oni koji su donijeli presudu ucijenjeni, napisali su presudu koja ne može opstati. Ja ću biti slobodan čovjek. Opstati kao normalan čovjek, to je smisao mog ostatka života. Ne dvojim da ću biti slobodan - kazao je.

Po njegovim riječima, sudski proces protiv njega je "falsifikat, montaža i konstrukcija zasnovana na lažima", a presuda i zapisnik se ne slažu.

- Ovo je 21. stoljeće, pravna država... Kako je to moguće? 18 godina zatvora nas četvorica, valjda takva kazna zaslužuje da bude napisana po zakonu - kazao je.

Rekao je da ne zna do kad će biti u BiH.

- Šest mjeseci sam u BiH i tko zna dokad ću biti. Suci su pet mjeseci pisali presudu, moj odvjetnički tim dobio je 15 dana - rekao je.

Spomenuo je i stručno mišljenje sutkinje Jasne Omejec.

- Ina, Uljanik, Zagrebačka banka, ratno profiterstvo i sve afere su kritične, njih nitko ne spominje, samo se nas spominje - naveo je.

Govorio je i o svojoj ulozi u aferi SMS.

- Ja sam se Vargi javio jer sam htio otkriti tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Ja sam dao zaposleniku kontakt Varge. Varga me dočekao u Osijeku i dao mi stick kako on to vidi oko crtanja svastike. Ta saznanja sam podijelio sa šefom krima RH i nadležnim službama. Onda mi je rekao da ima za mene nešto važnije i molio me da mu pomognem. Govorio mi je da je bolestan - rekao je Mamić.

Mailove koji je dobio od Varge proslijedio je hrvatskom MUP-u, a dan kasnije DORH je objavio priopćenje o SMS-ovima i mailovima.

Mamić je dodao kako je Varga htio uništiti Milijana Brkića te da mu nije uvjerljiva priča da je Varga služio Brkiću, kako se piše u medijima.

- Moram reći da je Varga bio opsjednut time da uništi Milijana Brkića. Varga je već dva mjeseca u pitanju, a mene nitko ništa ne pita. Mamić je i Allah i Bog, Mamić je sve - rekao je.

Mamić je kazao i da njega progone neprijatelji Hrvatske i hrvatskog nogometa. Usporedio se s Isusom i Alojzijem Stepincem.

- Isus daje križ koliki se može nositi, a ja imam dobra leđa - rekao je Mamić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Mamićev odvjetnik ne smatra da presuda Vuksanu otežava položaj njegovog klijenta

Na 'Mladifestu' u Međugorju očekuju mlade iz cijeloga svijeta, program će se prevoditi na 18 jezika

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom