Bosna i Hercegovina     | 03.12.2018. 14:47 |

Ministar Lasić obišao radove na magistralnoj cesti Neum - Stolac

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. prosinca (FENA) - Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić u ponedjeljak je u Neumu zajedno s direktorom JP Ceste Federacije Ljubom Pravdićem održao radni sastanak s načelnikom Neuma Živkom Matuškom i njegovim suradnicima te predsjednikom Općinskog vijeća Vinkom Sentićem.

Tijekom sastanka naglašeno je da su osigurana sva kreditna sredstva za cjelokupni projekt izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum - Stolac te potpisani sporazumi između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke, EIB-a i EBRD-a.

Prometnica Stolac - Neum dio je programa u vrijednosti od 173 milijuna eura pripremljenog u suradnji s međunarodnim financijskim institucijama koje će ga i kreditirati. Svjetska banka osigurala je 58 milijuna eura, Europska investicijska banka 50 milijuna eura i Europska banka za obnovu i razvoj 65 milijuna maraka, istaknuto je na sastanku.

Načelnik Matuško i njegovi suradnici govorili su o napretku vezanim uz eksproprijaciju zemljišta na pojedinim dionicama. Od ukupnog projekta, ostalo je manje od 12 km neizvlaštenog zemljišta te općina ulaže maksimalne napore kako bi se ovaj postupak što prije okončao, istaknuo je općinski načelnik.

Nakon što su u veljači 2018. godine potpisani ugovori o izvođenju radova na magistralnoj cesti M17.3 Neum - Stolac, dionica Stari Neum - Kiševo - Broćanac, te odabran nadzor na navedene dionice i s nadzorom potpisan ugovor krajem ožujka 2018. godine, započeti su radovi na toj dionici.

Nakon radnog sastanka organiziran je obilazak gradilišta te je napravljen uvid u izgrađeno.

Tijekom obilaska gradilišta ministar Lasić izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova koji su od iznomnog značaja za Neum, priopćilo je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Postavljaju se semafori na sjevernom ulazu u Mostar

Maslać i Jurković: Neum ima potencijal za unaprjeđenje i razvoj turizma

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom