Bosna i Hercegovina     | 03.12.2018. 14:52 |

Čović primio u oproštajni posjet veleposlanicu NR Kine u BiH Chen Bo

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. prosinca (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović primio je u oproštajni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo.

Tom prilikom, Čović je informirao veleposlanicu Bo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, istaknuvši kako je nužno osigurati legitimno predstavljanje naroda na svim razinama vlasti, kako bi se sve institucije vlasti mogle konstituirati sukladno načelu legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Sugovornici su se složili kako BiH mora potvrditi svoju euroatlantsku i političku stabilnost te nastaviti neometano ispunjavati reformske obveze, posebno one koje se vežu za europski put Bosne i Hercegovine.

Odnosi dviju zemalja su dobri i bez otvorenih pitanja, rečeno je na sastanku.

Najavljeno je kako će Narodna Republika Kina biti zemlja partner na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019. godine te je u tom kontekstu izraženo zadovoljstvo povećanjem trgovinske razmjene.

Veleposlanica Kine iskazala je potporu daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dviju zemalja, posebice u području kulturne i ekonomske suradnje, te zajedničkih infrastrukturnih projekata i povećanju kineskih izravnih ulaganja u gospodarstvo BiH.

Zahvalila je predsjedniku HDZ-a i HNS-a na njegovom osobnom doprinosu ukidanju viznog režima između dviju zemalja, što se očitovalo povećanjem broja turista iz NR Kine u BiH.

Čović je izrazio zadovoljstvo suradnjom s veleposlanicom NR Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo te joj poželio puno uspjeha u nastavku diplomatske karijere, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo