Sport     | 03.12.2018. 15:06 |

Završena akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Predvođeni načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem volonteri iz Osnovne škole "Nafija Sarajlić" i Druge gimnazije, članovi Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite, nekoliko mjesnih zajednica Centra, predstavnici uprave i omladinskog pogona FK Sarajevo, kao i uposlenici KJKP "Park"  danas su  učestvovali u akciji čišćenja i uređenja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu.

Povod eko akcije u organizaciji Općine Centar i Centra za sport i rekreaciju je otvorenje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) u februaru naredne godine koje je planirano na tom stadionu.

Načelnik Ajnadžić je kazao da su uređenje i modernizacija stadiona Koševo započeli mnogo prije i da današnja ekološka akcija predstavlja nastavak aktivnosti Općine na pripremi tog stadiona za svečano otvorenje EYOF-a i odigravanje međunarodnih utakmica, saopćeno je iz Općine Centar. 

Općina je u uređenje i modernizaciju stadiona do sada zajedno sa Vladom KS uložila oko 1.100.000 KM, obnovljena je rasvjeta, opremljena  soba za centralno upravljanje sistemom sigurnosti, postavljen novi rezultatski semafor, a još je preostalo testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti olimpijski plamen. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'