Bosna i Hercegovina     | 03.12.2018. 13:32 |

Sutra nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde

FENA Elma Geca

 GORAŽDE, 3. decembra (FENA) - Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde, koja je prekinuta 23. novembra, zakazan je za sutra u 10 sati, potvrdila je Feni Aida Obuća, predsjedavajuća Skupštine BPK-a.

Po njenim riječima, nastavak sjednice zakazan je na zahtjev devet poslanika.

- Čekala sam da se steknu uslovi za nastavak konstituirajuće sjednice koja je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Sada su poslanici koji se prošli put nakon pauze nisu vratili na sjednicu, uputili zahtjev u kojem traže nastavak - istakla je Obuća.

Dodala je da će sjednica teći u skladu s ranije usvojenim dnevnim redom.

- Predviđeno je formiranje privremenih Komisija za izbor i imenovanje te administrativna pitanja i budžet. Potom je planirano konstituisanje klubova naroda koji na svojim odvojenim sjednicama trebaju predložiti kandidate za predsjedavajućeg i zamjenike predsjedavajućeg o čemu se Skupština poslije izjašnjava te donosi odluku o formiranju kolegija Skupštine - pojasnila je Obuća naglasivši da, iako planirano dnevnim redom, sutra najvjerovatnije neće doći do izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, s obzirom na to da se čeka odluka CIK-a BiH.

- Tok sjednice ne želim prejudicirati, a realno očekujem formiranje privremenih radnih tijela. Da li će se konstituisati klubovi naroda i izabrati rukovodstvo kantonalnog parlamenta zavisi od parlamentarne većine za koju nisam sigurna da li je ima ili ne - kazala je predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde.

Mandate u Skupštini BPK Goražde osvojilo je jedanaest političkih partija, a zahtjev za nastavak konstituirajuće sjednice uputili su poslanici Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), SDP-a, DF-a, SBB-a i Nezavisnog bloka.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'