Najave     | 03.12.2018. 10:16 |

Tematski sastanak 'Gdje nakon osnovne škole' u četvrtak u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. prosinca (FENA) - Tematski roditeljski sastanak "Gdje nakon osnovne škole" za sve roditelje učenika završnog razreda osnovnih škola s područja Mostara, održat će se u četvrtak, 6. prosinca, u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, u 18 sati.

Organizatori sastanka su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, Zavod za školstvo Mostar, Pedagoški zavod Mostar, Grad Mostar, Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) i osnovne škole uz podršku GIZ-a - Njemačkog društva za međunarodnu suradnju.

Imajući u vidu ulogu roditelja u procesu odabira srednje škole odnosno zanimanja, cilj organizacije tematskog roditeljskog sastanka je upoznavanje i tematiziranje mogućnosti koje sa sobom nose stručna i tehnička zanimanja i upoznavanje roditelja sa stanjem na tržištu rada kao i s mentorskim programom "Moje znanje - Tvoje buduće zvanje", kao alatom koji služi u svrhu karijerne orijentacije i koji ima za cilj da pomogne prilikom odabira najadekvatnijeg zanimanja.

Na roditeljskom sastanku će, među ostalim, predstavnici gospodarskog sektora (IT i elektro, metal, poljoprivreda, turizam, graditeljstvo) govoriti o situaciji na tržištu i zanimanjima potrebnim u bosanskohercegovačkim, a posebice u hercegovačkim tvrtkama.

Uoči sastanka, u 17.45 sati, održat će se konferencija za novinare na kojoj će se obratiti gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, resorni ministar Rašid Hadžović, voditeljica projekta Stručno obrazovanje u BiH Isabel Rapp, ravnatelj Zavoda za školstvo Željko Ćorić, v.d. direktorica Pedagoškog zavoda Enisa Gološ te uime Asocijacije poduzetnika Jens Mueller.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti iz prve ruke kako napreduje reforma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'