Regija     | 02.12.2018. 18:33 |

Prizivni sud Crne Gore odlučio da Medojević ostaje u zatvoru

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 2. prosinca (FENA) - Prizivni sud Crne Gore u nedjelju je odbacio kao neosnovanu žalbu odvjetnika zastupnika Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, dvojice čelnika prosrpskog oporbenog saveza Demokratska fronta (DF) i potvrdio odluku Višeg suda koji im je izrekao dvomjesečnu kaznu zatvora zbog odbijanja svjedočenja.

 Medojević je uhićen u noći na petak u Podgorici po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu koji se vodi zbog navoda o primanju i davanju mita, a Knežević se "zabarikadirao" u zgradi crnogorskog parlamenta. 

 Njihov odvjetnici su najavili novu žalbu Ustavnom sudu, dok je čelništvo DF-a odlučilo pokrenuti prosvjede i pozvalo građane da im se pridruže. 

 Medojević već dva dan štrajka glađu, a po riječima njegove supruge Marine on se na svoj zahtjev, a iz sigurnosnih razloga, nalazi u samici koja je pod stalnim video nadzorom. 

 U Višem sud su rekli da nisu prekršili Ustav i zakon u odnosu na zastupnički imunitet jer je Medojević uhićen kao svjedok koji je odbio izvršiti svoju građansku dužnost, a nije priveden kao osumnjičeni, javila je Hina. 

 Cijela ta situacija oko Medojevića izaziva veliku pozornost kako u Crnoj Gori tako i u regiji i Bruxellesu.  

 Ivan Brajović, predsjednik crnogorskog parlamenta, smatra kako je ovim postupkom ozbiljno ugrožen tek započeti dijalog oporbe i vlasti oko izbornih zakona.

 U Europskoj uniji kažu kako pažljivo prate razvoj situacije vezano uz zastupnika Medojevića, izjavila je u subotu glasnogovornica EU-a Maja Kocijančić za crnogorske medije. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Državno tužiteljstvo formiralo predmet nakon intervjua bivšeg predsjednika Đukanovića

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu