Sport     | 02.12.2018. 15:14 |

Novi poraz Željezničara, Široki Brijeg 'odnio' bodove sa Grbavice

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Nogometaši Željezničara su u derbi susretu 19. kola Premijer lige BiH danas na Grbavici poraženi od Širokog Brijega sa 2:3 (1:2).

Plavi sa Grbavice još jednom su razočarali svoje navijače i upisali peti uzastopni poraz, dok je Široki Brijeg pobjedom preskočio na tabeli današnjeg rivala i prezimit će na trećoj poziciji prvenstvene tabele.

Već u drugoj minuti gosti su poveli. Loptu je s lijeve strane ubacio Begonja, a na drugoj stativi volej udarcem gol postiže Marić. 

Nakon primljenog pogotka Željezničar je krenuo ofanzivnije, a u devetoj minuti imao je dobru priliku preko Jazvića koji iskosa iz odlične situacije šutira u Bilobrka. Gosti su uzvratili preko Eliomar u 16. minuti koji šutira sa vrha kaznenog prostora, a golman Željezničara Kjosevski sjajno brani. 

U 19. minuti je Željezničar je došao do izjednačenja. Veselinović je ubacio sa desne strane, Bilobrk odbio, a Hajdarević natrčao na loptu i pogodio za svoj prvijenac. 

No, radost domaćih navijača nije dugo trajala s obzirom na to da je u 28. minuti Široki Brijeg ponovo došao u vodstvo, a strijelac nakon konranapada bio je Begonja. 

Do kraja poluvremena Željezničar je imao nekoliko prilika preko Veselinovića, Ramovića, dok su i gosti prijetlili preko Bagarića i Begonja ali se rezultat nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme počelo je pogotkom Željezničara. Ramović je u 49. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a Jazvić pogodio mrežu gostiju za novo izjednačenje. 

U nastavku je Željezničar dva puta imao priliku da dođe u vodstvo, preko Jazvića, a kasnije i Krpića, ali bez realizacije. 

U 85. minuti sudija je dosudio jedanaesterac za Široki Brijeg, a siguran realizator bio je Eliomar za veliku pobjedu sovje ekipe.

Nakon ovog susreta slijedi prvenstvena pauza.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana