Najave     | 02.12.2018. 11:45 |

MOFF donosi svjetsku premijeru filma 'Duran' Faruka Sokolovića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. prosinca (FENA) - Mostar film festival (MOFF) danas, 2. prosinca u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u 18 sati prikazuje svjetsku premijeru dugometražnog igranog filma "Duran" redatelja Faruka Sokolovića.

 "Duran" je priča o stvarnosti bosanskohercegovačkog društva, o zaboravljenim radnicima i seljacima, o napuštenim generacijama koji u pedesetim godinama ostaju bez posla, o snovima, ljubavi i prijateljstvu, zločinu i kazni… 

 Zasnovan je na istinitoj priči koju igraju istiniti akteri i fikciji vrlo bliskoj stvarnosti. Ovako ispričana priča predstavlja omaž crnom valu jugoslovenskog filma, priopćili su iz MOFF-a.

 Napominju kako je ovo treći igrani film realiziran u neovisnoj produkciji "Mebius Filma" iz Sarajeva.

 Autor iza sebe ima brojne igrane tv projekte - Provincija u pozadini (1984.), Inat (1988.), da bi ’90-ih počeo prvi u BiH snimati igrane filmove u neovisnoj produkciji Majstori mraka (1990.), Tunel (1999.) i Mliječni put (2000.).  

 Autor je i producent prvih igranih TV serijala - Sarajevske priče (1990.), nakon rata (Viza za budućnost, Crna hronika, Pečat).

 "Posljednjih godina u kinima smo imali priliku gledati angažirane televizijske dokumentarne filmove Novi život, Nema ali, Makedonac, u kojima je redatelj možda najavio filmsku priču koju će publika imati priliku pogledati na Mostar film festivalu", navodi se u priopćenju. 

 Cijena ulaznice je 5 maraka.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Večeras dodjela nagrada najboljim glumcima 17. MOFF-a

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Večeras se zatvara MOFF, najboljim glumačkim ostvarenjima nagrade 'Stablo ljubavi'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta