Kultura     | 02.12.2018. 10:34 |

Smotra folklora i kulturnog stvaralaštva Bošnjaka u Republici Hrvatskoj

FENA Cvita Kusić

SPLIT, 2. prosinca (FENA) - Smotra folklora i kulturnog stvaralaštva Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, na kojoj je sudjelovalo 15 kulturno-umjetničkih društava (KUD) iz Hrvatske i BiH i više od 350 izvođača, održana je u subotu navečer u Splitu pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

 Organizator ove tradicionalne manifestacije, koja je održana 11. godinu za redom a po prvi puta u Splitu, je Sabor bošnjačkih asocijacija Hrvatske (SABAH) i bošnjačke organizacija koje djeluju u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 Otvarajući manifestaciju, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je istaknuo kako je suradnja s bošnjačkom nacionalnom manjinom u toj županiji iznimno dobra.

 "Suradnja splitsko dalmatinske županije i bošnjačke nacionalne manjine je na dobrobit svih stanovnika naše županija i to je doseg kojeg svi moramo cijeniti i poštivati," rekao je župan Boban.

 Predsjednik SABAH-a Mehmed Džekić je zahvalio Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu na pokroviteljstvu 11. Smotre folklora i kulturnog stvaralaštva Bošnjaka u Republici Hrvatskoj.

 "Sabor bošnjačkih asocijacija Hrvatske je dio kulturne autonomije koju nam je Republika Hrvatska prema svojoj normativnoj regulativi dala. Mi kroz ove manifestacije pokušavamo i sve činimo da se bošnjačka nacionalna manjina ne getoizira i ne zatvara, ali i da se ne bi i asimilirala, nego da se integrira u ukupni društveni i politički život Republike Hrvatske", kazao je Džekić, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'