Svijet     | 30.11.2018. 21:22 |

Ubijeni pripadnici Al-Kaide u zračnom napadu SAD-a na jugozapadu Libije

FENA Internet

AL UWAYNAT, 30. novembra (FENA) - Američka vojska saopćila je da je ubila 11 pripadnika oružane grupe Al-Kaide u zračnom napadu u pustinji na jugozapadu Libije.

Američka afrička komanda - AFROCOM saopćila je da je to od marta bio treći takav napad na oružanu grupu Sjevernoafrički ogranak Al-Kaide u islamskom Magrebu, prenosi agencija Reuters.

U napadu na grad Al Uwaynat, u blizini alžirske granice, uništena su tri vozila i "u ovom trenutku procjenjujemo da nije bilo povrijeđenih, niti ubijenih civila", naveo je AFRICOM.

Pripadnici oružanih grupa povezanih s Al-Kaidom i Islamskom državom Irak i Levant  pronašli su utočište u libijskoj južnoj pustinji dok zemlja pokušava vratiti stabilnost sedam godina nakon svrgavanja Muammara Gaddafija.

Nedavno je na Siciliji održana Međunarodnu konferencija o Libiji, a nju su obilježile podjele između Libijaca i trećih zemalja. Jedan od glavnih sudionika na terenu, maršal Khalifa Haftar, vođa istoka Libije, nije došao na konferenciju, podsjeća Al Jazeera Balkans. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

U napadu sunitskih militanata u Iranu ubijeno pet policajaca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta