Svijet     | 30.11.2018. 17:49 |

U Buenos Airesu počeo samit lidera zemalja G-20

FENA Internet

BUENOS AIRES, 30. novembra (FENA) - U glavnom gradu Argentine Buenos Airesu počeo je dvodnevni samit lidera zemalja G-20.  

Predsjedavajući samita i predsjednik Argentine Mauricio Macri dočeko je goste u sajamskom centru "Costa Salguero", javlja agencija Anadolija. 

Nakon svečanog dočeka, lideri su iza zatvorenih vrata održali sastanak na temu "Pravda i održiva budućnost". Nakon sastanka planirano je održavanje zvaničnog dočeka za lidere zemalja, a potom i zajednička fotografija. 

Ovogodišnji samit bit će održan u tri sesije. Tema prve je "Staviti čovjeka na prvo mjesto, globalna ekonomija, budućnost radnog vijeka i jačanje žene" 

Nakon prve sesije planirani su bilateralni susreti lidera, koji će potom prisustvovati svečanosti u historijskom argentinskom teatru "Colon". Prvog dana je planiran i zajednički ručak, te koktel za lidere zamalja. 

Za praćenje ovogodišnjeg samita akreditovano je 3.000 novinara iz cijelog svijeta, a učešće je najavilo 15.000 zvanica, među kojima 19 lidera, kao i delegati Evropske unije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zelenski doputovao na 'Samit tri mora' u Vilnjusu

Varhelyi: Plan rasta može doprinijeti udvostručavanju gospodarstva zapadnog Balkana

Zelenskij zainteresiran za zajedničku proizvodnju streljiva sa zemljama JI Europe

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'