Ekonomija     | 30.11.2018. 14:21 |

Uručeni certifikati polaznicima škole poduzetništva Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - U Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo danas su uručeni certifikati polaznicima škole poduzetništva Općine Centar. 

Ovu školu, koju je realizovalo Udruženje „Idea“ pod pokroviteljstvom Općine Centar, uspješno je završilo 80 polaznika. 

Projekt je namijenjen edukaciji mladih ljudi, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

Polaznicima škole poduzetništva certifikate su uručile pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić i predsjednica Udruženja „Idea“ Suada Peštek.

Fazlić je kazala da Općina Centar godinama izdvaja značajna sredstva za poboljšanje položaja mladih, te da su u saradnji sa Udruženjem „Idea“ i u ovoj godini mladima omogućili da steknu nova znanja koja će im pomoći u daljem životu i usavršavanju.

- Znanja koja ste stekli možete iskoristiti i u Općini Centar kroz programe start-up biznisa namijenjene isključivo mladima. Centar kulture i mladih također vam nudi mnogo sadržaja koji su potpuno besplatni i ovom prilikom vas pozivam da se uključite u rad nekih od njih, ovisno o vašim interesima - poručila je Fazlić.

Peštek je zahvalila Općini Centar koja je u navedenom udruženju pronašla partnera i što podržava projekte ovog tipa namijenjene školovanim mladim nezaposlenim ljudima, saopćeno je iz Općine Centar.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo