Najave     | 30.11.2018. 13:30 |

Mirno okupljanje u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. studenoga (FENA) - U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, udruge i ustanove koje rade s osobama s invaliditetom održat će mirno okupljanje u ponedjeljak, 3. prosinca, na platou Mepas Malla u Mostaru, s početkom u 12 sati, kojim žele iskazati svoje nezadovoljstvo te senzibilizirati javnost na puno i jednako uživanje ljudskih prava i potreba osoba s invaliditetom.

Kako organizatori ističu, ovim događajem mladi ljudi s invaliditetom žele pokazati svoja htijenja, želje i nadanja, te pokazati kako su nezadovoljni nepravdom i diskriminacijom.

Istog dana, od 9 do 21 sat u Mepas Mallu svim posjetiteljima će pokazati svjedočanstva svoje svakodnevnice te poslati poruku da oni nisu ograničeni.

U programu sudjeluju centri Los Rosales i Sveta Obitelj, Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama, Caritasove radionice Nazaret i Emanuel, udruge Vedri osmijeh, Ružićnjak, Down sindrom i Sunce, kao i socijalna poduzeća VedriMo i RAD-DAR.

Organizatori također najavljuju kako će i dio njihovog stvaralaštva i kreativnosti biti izložen na promidžbeno-prodajnoj izložbi.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom