Najave     | 30.11.2018. 11:29 |

Grad Sarajevo i ove godine na tradicionalnom Diplomatskom zimskom bazaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Grad Sarajevo učestvovat će i ove godine na tradicionalnom Diplomatskom zimskom bazaru koji će biti održan 1. decembra u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić, u organizaciji supruga diplomata koji djeluju u Bosni i Hercegovini.

Kao i ranijih godina, dio bazara su zabavne aktivnosti, rukotvorine te aukcije s ciljem prikupljanja sredstava za djecu širom BiH.

Na bazaru i ove godine učestvuje supruga gradonačelnika Sarajeva Majda Skaka, a na štandu Grada će biti prezentirane tradicionalne delicije, te će posjetioci uz kafu uživati u druženju i razglednicama starog Sarajeva.

Pored zvaničnog štanda Grada, Gradska uprava će prirediti i štand nacionalnih manjina koji žive u Sarajevu, a koji će, pod sloganom ''Manjine voljenom gradu'', posjetiocima ponuditi ćevape i ''multi kulti pizze'', sa porukom da su nacionalne manjine u Sarajevu zadržale svoj identitet, da su u društvu, te da aktivno rade i doprinose.

Izlaganje nacionalnih manjina na Diplomatskom zimskom bazaru je podržano kroz Projekt ''Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH'' koji je finansiran iz zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope ''Horizontal Facility'' za zapadni Balkan i Tursku.

Bazar svake godine privuče više hiljada posjetilaca i već je postao važan brend i tradicija za grad Sarajevo koji u svojim različitostima vidi bogatstvo, a u turizmu razvojnu šansu, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Najavljeno je predstavljanje 70 izlagača, a ulaznica će koštati pet KM. Za djecu do osam godina ulaz je slobodan.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu