Sport     | 29.11.2018. 22:22 |

Salzburg, Zenit, Fenerbahce, Sporting i Real Betis izborili 1/16 finala EL

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 29. studenoga (FENA) – Salzburg, Zenit, Fenerbahce, Sporting i Real Betis osigurali su nastup u šesnaestini finala Europske lige nakon odigranih susreta 5. kola skupina A, B, C, D, E i F.

U susretu skupine D Europske lige Fenerbahčea i zagrebački Dinama u Istanbulu su odigrali 0:0, a taj rezultat odgovara objema momčadima. Dinamo je s 13 bodova potvrdio prvo mjesto i nešto lakši ždrijeb za nastavak natjecanja, dok je Fenerbahče s 8 bodova također prošao u nokaut fazu.

Anderlecht i Spartak Trnava također si odigrali bez pogodaka i obje momčadi više nemaju šansi za prolaz dalje.

Salzburg je u skupni B upisao petu pobjedu, svladavši RB Leipzigom 1:0, i s prve će pozicije u nastavak natjecanja. U drugom susretu te skupine Celtic je u gostim pobijedio Rosenborg 1:0 te će mu u posljednjem kolu biti dovoljan bod protiv Salzburga za drugo mjesto.

U skupini C Bordeaux je pobijedio prašku Slaviju rezultatom 2:0, dok je Zenit s 1:0 bio bolji od Kopenhagena. Uoči zadnjeg kola Zenit je sigurno prvi s 11 bodova, Slavija je druga sa 7, Kopenhagen treći s 5, a Bordeaux posljednji s 4. Parovi posljednjeg kola su Kopenhagen – Bordeaux i
Slavia - Zenit.

Arsenal je pobjedom 3:0 na gostovanju kod ukrajinske Vorskle potvrdio broj jedan u skupini E. Prolaz u sljedeću rundu visokom pobjedom 6:1 na gostovanju kod Karabaga, osigurao je i Sporting.

U skupini F prolaz su izborili Milan i Real Betis. Betis je na svom travnjaku u sudaru protiv izravnog suparnika za prolaz pobijedio Olympiakos 1:0, dok je Milan upisao domaću pobjedu na Dudelangeom 5:2 u utakmici u kojoj su gosti iz Luksemburga do 66. minute vodili 2:1.

U skupini A i prije 5. kola bila su poznati putnici u osminu finala: Bayer Leverkusen i Zuerich. Večeras je Bayer odigrao 1:1 protiv Ludogorets, dok je Zuerich poražen na svom ternu 2:1 od AEK Larnace.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta