Stranačke aktivnosti     | 29.11.2018. 17:15 |

Saopćenje za javnost Naša stranka

FENA Saopćenje

Zastupnici u Evropskom parlamentu izglasali su rezoluciju o Izvještaju o napretku Srbije, a okviru toga i amandman slovenskog zastupnika Igora Šoltesa u vezi s genocidom u Srebrenici. U njemu se naglašava da je priznavanje genocida u Srebrenici osnovni korak na putu Srbije ka pristupanju EU.

Tu odluku pozdravio je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke: „Negiranje genocida je najveća prepreka uspostavljanju međuetničkog povjerenja i međudržavne saradnje na iskrenim osnovama. Uvrštavanje Šoltesovog amandmana u Rezoluciju o izvještaju o napretku Srbije, Parlament EU je faktički uslovio ulazak Srbije u EU poštivanjem te historijske ali i pravne činjenice. To je dobro i za Srbiju i za BiH i za naše međusobne odnose, ali i za Evropsku uniju koja je ovim jasno stavila do znanja da u svom društvu neće negatore genocida. Neću prejudicirati kako će se Srbija odnositi prema ovoj odluci, međutim odluka je još jedan garant da je naš, bosanskohercegovači put, EU i s ovim će porasti vjera naših ljudi u ispravnost evropskih integracija.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana