Najave     | 28.11.2018. 13:58 |

Potpisivanje ugovora o potpori institucija hrvatskog naroda u BiH

FENA Saopćenje

ZAGREB, 28. studenoga (FENA) - Ugovori o financijskoj potpori za provedbu programa i projekata strateških institucija hrvatskog naroda u BiH – Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar bit će potpisani u petak, 30. studenoga, u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Zagrebu. 

U ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske ugovore će potpisati državni tajnik Zvonko Milas, u ime Sveučilišta u Mostaru rektor prof. dr. sc. Zoran Tomić,  a u ime Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru ravnatelj Ivan Vukoja.

Potpora se pruža u cilju poticanja razvojnih projekata i programa Sveučilišta u Mostaru te razvoja, izgradnje i provedbe kulturnih projekata i programa Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru za što je u 2018. godini izdvojeno je 6 milijuna kuna.

Podsjećamo, Republika Hrvatska, u skladu sa svojom ustavnom obvezom, kontinuirano skrbi o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda u Bosni i Hercegovini čime se ujedno potvrđuje snažna potpora i odgovorna politika Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi.

Poseban interes i skrb Republike Hrvatske, očituje se, između ostalog, pružanjem konkretne potpore obrazovnim, znanstvenim, kulturnim, zdravstvenim i športskim projektima Hrvata u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Središnjeg državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Plenković: Nakon Rafalea, na red dolaze brodovi

Hrvatska: Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu