Bosna i Hercegovina     | 28.11.2018. 13:17 |

Slovačka pomoć najugroženijim u Višegradu i Unsko-sanskom kantonu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Ambasada Slovačke Republike u Sarajevu uručila je preko Crvenog križa grada Bihaća i Crvenog krsta opštine Novo Goražde humanitarnu pomoć Slovačke  na području opštine Višegrad i Unsko-sanskog kantona.

Cjelokupna vrijednost šeste po redu humanitarne pošiljke Slovačke Republike je 88.780 KM.

- Medicinski materijal i higijenske potrepštine, prekrivači i drugi neophodni predmeti će pomoći najugroženijim osobama koje žive same bez bliže rodbine, koje su bolesne, teško pokretne ili pak nepokretne, te onima koji se suočavaju sa dolazkom zime i nemaju najosnovnije potrebe za svakodnevni život - saopćeno je iz Ambasade Slovačke.

Pomoć je uručena zahvaljujući udruženim snagama Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke Republike, Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike i Centra za ekumensku pastoralnu službu u Oružanim snagama Slovačke Republike, a u suradnji sa pripadnicima EUFOR-ALTHEA-SLOVCON.

Na ovaj način je Slovačka u periodu od 2005. godine iskazala solidarnost s narodima BiH i donirala humanitarnu pomoć u iznosu od oko 700 hiljada KM.

Ambasada Slovačke Republike izrazila je  zahvalnost na podršci i partnerskoj saradnji vlastima i civilnim organizacijama na svim nivoima, navedeno je u saopćenju Ambasade Slovačke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zelenski pozvao da se Ukrajini pošalju dodatni sistemi protivzračne odbrane

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu