Sport     | 28.11.2018. 13:07 |

Šampion Formule E i članovi Techeetah Teama dolaze u Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Članovi Techeetah Teama i šampion Formule E Jean-Eric Vergne dat će podršku Sarajevu u kandidaturi za domaćina Formula E utrke 2020. godine. 

Konferencija za medije na kojoj će biti predstavljeni viceprvak u konkurenciji konstruktora u prestižnom takmičenju Formule E - Techeetah Team i šampion Formule E Jean-Eric Vergne, bit će održana sutra u Alta Shopping Centru u Sarajevu u 11.00 sati. 

Bit će predstavljen i bolid "DS E-Tense FE 19", koji će samo za ovu priliku biti izložen ispred Alta shopping centra.

Prisutnim medijima će se obratit Jean Eric Vergne, predsjednik Techeetah Teama Edmund Chu, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te inicijator ideje i generalni direktor Sarajevo Sports Internationala Samir Cerić.

Formula E (FIA Formula E Championship) je automobilističko takmičenje koje organizuje, Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Prva sezona održana je 2014.-2015. godine.

Bolidi Formule E su električni trkaći automobili, a sve utrke održavaju se u gradskom okruženju da bi se promovisala zelena tehnologija.

Trenutno se u prvenstvu takmiči 11 timova s 22 vozača, među kojima je čak devet bivših F1 vozača. Zanimljiv podatak je i to da je prvi pobjednik Formule E bio sin legendarnog vozača Nelsona Piqueta Jr, te da će u narednoj sezoni jedan od takmičera biti legendarni Felipe Massa.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sarajevo dobilo podršku za organizaciju utrke Formule E 2020. godine

Priča o Formuli E u Sarajevu se nastavlja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo